Καλέστε μας:
23940 20077
| Αποστολή σε όλη την Ελλάδα |

Ηλιοθερμικά συστημάτα

Πλεονεκτήματα ηλιοθερμικών συστημάτων:

 

Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις είναι καλύτερες στη διανομή ενέργειας σε ώρες ή εποχές χαμηλής ζήτησης μέσω μακροχρόνιας αποθήκευσης του ηλεκτρισμού

Η ηλιοθερμική ενέργεια είναι πιο αποδοτική στην άντληση ενέργειας από τον ήλιο.

Τα ηλιοθερμικά συστήματα απαιτούν λιγότερο χώρο στην οροφή κτηρίων.

 

Μειονεκτήματα ηλιοθερμικών συστημάτων:

 

Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις είναι γενικά πιο ακριβές στη λειτουργία και η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ασφαλείας.

Η ηλιοθερμική ενέργεια χρησιμοποιείται πιο αποδοτικά για να θερμαίνει αντικείμενα, όπως έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, και είναι λιγότερη αποδοτική στην παραγωγή ηλεκτρισμού.

Τα ηλιοθερμικά συστήματα απαιτούν τη χρήση γεννήτριας για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συστημάτων;

 

Η αντιμαχία μεταξύ του ποιου συστήματος είναι καλύτερο για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας κρατάει χρόνια. Οι ηλιοθερμικές κατασκευές αντλούν την ενέργεια του ήλιου για να θερμάνουν ένα υγρό (συνήθως νερό) ή ένα αέριο σε υψηλές θερμοκρασίες. Η παραγόμενη θερμική ενέργεια χρησιμοποιείται έπειτα για να τροφοδοτήσει μια γεννήτρια και να παράξει ηλεκτρικό ρεύμα. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα από την άλλη, μετατρέπουν το ηλιακό φως απευθείας σε ηλεκτρισμό. Τα ηλιοθερμικά συστήματα αξιοποιούνται καλύτερα σε μεγάλα ενεργειακά εργοστάσια ενώ τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για σπίτια και επιχειρήσεις. Παρακάτω είναι μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου.

 

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μπαταρία για ένα ηλιακό ενεργειακό σύστημα

 

Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρήσετε όταν αξιολογείτε τις επιλογές για την ηλιακή μπαταρία σας, όπως το πόσο πολύ θα διαρκέσει η ηλιακή μπαταρία ή το πόση πολύ ισχύ μπορεί να παρέχει. Παρακάτω, θα μάθετε σχετικά με όλα τα κριτήρια που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για να συγκρίνετε τις επιλογές οικιακής αποθήκευσης της ενέργειάς σας, καθώς και για όλους τους διαφορετικούς τύπους ηλιακών μπαταριών.

 

Πώς να συγκρίνετε τις επιλογές ηλιακής αποθήκευσής σας

 

Καθώς αναλογίζεστε τις επιλογές του ηλιακού συστήματος και της αποθήκευσης της ενέργειας σας, θα συναντήσετε πολλές πολύπλοκες προδιαγραφές προϊόντων. Τα πιο σημαντικά για να υπολογίζετε στα κριτήρια σας είναι η χωρητικότητα  της μπαταρίας και η αξιολόγηση ισχύος, το βάθος εκφόρτισης (DoD), απόδοση πλήρους κύκλου, εγγύηση και κατασκευαστής.

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Web Design & Digital Marketing by CactusWeb

Don`t copy text!