Πως λειτουργούν τα Φωτοβολταϊκά.

Φωτοβολταϊκά ιστορική αναδρομή

Η φωτοβολταϊκή είναι η επιστήμη πίσω από τη δημοφιλέστερη μορφή αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας. Πρόκειται για τη διαδικασία μετατροπής του ηλιακού φωτός απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια. Η φωτοβολταϊκή (PV) επίδραση παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1839. Ωστόσο, μέχρι το 1954 οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να ανακαλύψουν ακριβώς πώς λειτουργεί. Ιστορικά, τα διαστημικά προγράμματα ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, καθώς τα φωτοβολταϊκά συστήματα ήταν η καλύτερη πηγή ενέργειας για τους δορυφόρους. Από τότε η βιομηχανία αναπτύχθηκε και πιθανότατα όλοι έχετε συναντήσει φωτοβολταϊκά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, σε σπίτια, στην παροχή ενέργειας εμπορικών κτιρίων ακόμα και για την παροχή επιπλέον ενέργειας των κεντρικών ηλεκτρικών δικτύων. Λόγω της αυξημένης απόδοσης, της μείωσης του κόστους και της αυξημένης περιβαλλοντικής ανησυχίας, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.


Πώς λειτουργεί η φωτοβολταϊκή διαδικασία;

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες για να συλλαμβάνει τα φωτόνια του ηλιακού φωτός. Αυτά τα ηλιακά πάνελ έχουν το καθένα πολλά ηλιακά κύτταρα που αποτελούνται από στρώματα διαφορετικών υλικών. Μια αντί-ανακλαστική επίστρωση στην κορυφή βοηθά τη συλλογή των κυττάρων να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Κάτω από αυτό, είναι ένας ημιαγωγός (συνήθως σιλικόνη) που βρίσκεται μεταξύ ενός αρνητικού αγωγού στην κορυφή και ενός θετικού αγωγού στον πυθμένα. Μόλις τα φωτόνια συλλεχθούν από το ηλιακό κύτταρο, αρχίζουν να απελευθερώνουν τα εξωτερικά ηλεκτρόνια των ατόμων εντός του ημιαγωγού. Οι αρνητικοί και οι θετικοί αγωγοί δημιουργούν ένα μονοπάτι για τα ηλεκτρόνια και δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα αποστέλλεται σε καλώδια που συλλαμβάνουν την ηλεκτρική ενέργεια συνεχούς ρεύματος (DC). Τέλος τα καλώδια οδηγούν σε έναν μετατροπέα (inverter), ο οποίος στη συνέχεια μετατρέπει το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο (AC) ηλεκτρικό ρεύμα, που χρησιμοποιείται στα σπίτια. Όσο περισσότερες ηλιακές κυψέλες εγκαθιστάτε, τόσο περισσότερος ηλεκτρισμός παράγεται.

 


Φωτοβολταϊκά


 

Πώς είναι εγκατεστημένα τα ηλιακά πάνελ;

Οι ηλιακοί συλλέκτες αποτελούνται από πολλά ηλιακά στοιχεία. Ο αριθμός και ο τύπος των ηλιακών κυψελών που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από την προκύπτουσα τάση που απαιτείται από τον ηλιακό πίνακα. Για παράδειγμα, ένα κοινό ηλιακό πάνελ 12 volt θα περιέχει 36 cells. Αυτά τα πάνελ εγκαθίστανται στη συνέχεια με τρόπους που συλλαμβάνουν το περισσότερο ηλιακό φως. Η εγκατάσταση της ηλιακής εγκατάστασης αρχίζει με την επιλογή του τύπου πίνακα. Τα παραδοσιακά ηλιακά πάνελ είναι τα πιο αποδοτικά. Ωστόσο, είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα από τους άλλους δύο τύπους. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ λεπτής μεμβράνης είναι ελαφρύτερα και φθηνότερα από οποιοδήποτε άλλο ηλιακό πάνελ, αλλά είναι γενικά λιγότερο αποδοτικά. Αυτά είναι συνήθως οικιακά ηλιακά πάνελ. Οι συγκεντρωτικές φωτοβολταϊκές συστοιχίες είναι καινούριες και χρησιμοποιούν φακούς και καθρέφτες για να συγκεντρώνουν το ηλιακό φως στα ηλιακά κύτταρα. Αυτές οι συστοιχίες είναι οι πιο αποτελεσματικές αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε πολύ ηλιόλουστες περιοχές, όπως το αμερικανικό νοτιοδυτικό. Μόλις επιλέξετε τον τύπο ηλιακού πίνακα, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε την καλύτερη θέση. Οι εγκαταστάτες θα αναλύσουν την πορεία του ήλιου σε μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία και θα λάβουν υπόψη οποιαδήποτε σκιά για να επιλέξουν την πιο αποδοτική τοποθεσία για τα πάνελ. Είναι καλύτερο όταν οι ηλιακοί συλλέκτες προσανατολίζονται προς το νότο και δεν σκιάζονται καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, οι πίνακες συλλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ηλιακού φωτός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Δείτε τα προϊόντα φωτοβολταϊκών που παρέχει το κατάστημά μας.

Μέθοδοι Πληρωμής

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!