Καλέστε μας: 23940 20077 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα |

Κλειστά λόγω θερινών διακοπών από 10/8/2020 έως 21/8/2020

Φωτοβολταϊκά συστημάτα

Τι είναι τα φωτοβολταϊκά

 

Τα φωτοβολταϊκά είναι η επιστήμη πίσω από τη πιο δημοφιλή μορφή άντλησης της ηλιακής ενέργειας. Είναι η διαδικασία μετατροπής του ηλιακού φωτός απευθείας σε ηλεκτρισμό. Η φωτοβολταϊκή επίδραση παρατηρήθηκε πρώτη φορά το 1839. Ωστόσο, μέχρι το 1954 οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν πώς ακριβώς λειτουργεί.

Ιστορικά, τα διαστημικά προγράμματα ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών, καθώς αποτελούσε την καλύτερη ενεργειακή πηγή για τους δορυφόρους τους. Η βιομηχανία αναπτύχθηκε έκτοτε και θα έχετε πιθανότατα δει φωτοβολταϊκά συστήματα να χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα, σπίτια, εμπορικά κτήρια και ως συμπληρωματική ενέργεια σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Χάρη στην αυξημένη απόδοση, διαρκώς μειωμένο κόστος και αυξημένες ανησυχίες για το περιβάλλον, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Πλεονεκτήματα φωτοβολταϊκών συστημάτων:

 

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα παράγουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τροφοδοσία κλιματιστικών.

Δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη και απαιτείται λίγη έως μηδενική συντήρηση.

Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών έχει χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά της.

Η φωτοβολταϊκή ενέργεια είναι πολύ πιο ευέλικτη, καθώς μετατρέπει το ηλιακό φως απευθείας σε ηλεκτρισμό χωρίς γεννήτριες.

 

Μειονεκτήματα φωτοβολταϊκών συστημάτων:

 

Χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποσβέσει η ενεργειακή εξοικονόμηση πλήρως το κόστος της εγκατάστασης.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν μικρότερη ικανότητα για άντληση του ηλιακού φωτός.

Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις παράγουν ενέργεια μόνο τις ώρες ηλιοφάνειας.

 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση της ηλιακής ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια ισχυρή μορφή καθαρής ενέργειας. Ένα σωστά εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα θα σας παρέχει αρκετή ενέργεια, θα χαμηλώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματός σας, θα βοηθήσει κατά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και μπορεί ακόμα να σας κερδίσει πίστωση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού σας παρόχου αν η επιπλέον ενέργεια στέλνεται στο τοπικό σας δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Μέσω αυτής της θαυμάσιας τεχνολογίας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα παράγετε περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη ενέργεια για την οικογένειά σας.

 

Πώς λειτουργεί η διαδικασία των φωτοβολταϊκών;

 

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελ για να συγκεντρώσει τα φωτόνια του ηλιακού φωτός. Αυτά τα ηλιακά πάνελ έχουν το καθένα πολλές κυψέλες που αποτελούνται από στρώσεις από διαφορετικά υλικά. Μια αντιαντανακλαστική βαφή στο πάνω μέρος βοηθάει τις κυψέλες να συγκεντρώσουν όσο περισσότερο φως γίνεται. Κάτω από αυτό βρίσκεται ένας ημιαγωγός (συνήθως από σιλικόνη) μεταξύ ενός αρνητικού αγωγού επάνω και ενός θετικού αγωγού κάτω. Μόλις τα φωτόνια συγκεντρωθούν από την ηλιακή κυψέλη, ξεκινούν να ελευθερώνουν τα εξωτερικά ηλεκτρόνια των ατόμων εντός του ημιαγωγού. Ο αρνητικός και θετικός αγωγός δημιουργούν ένα μονοπάτι για τα ηλεκτρόνια και δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα στέλνεται στα καλώδια που λαμβάνουν το συνεχές DC ρεύμα. Αυτά τα καλώδια οδηγούν σε ένα ηλιακό inverter, που το μετατρέπει στο εναλλασσόμενο AC ρεύμα που χρησιμοποιείται σε σπίτια.  Όσο περισσότερες ηλιακές κυψέλες εγκαταστείτε, τόσο περισσότερος ηλεκτρισμός παράγεται.

Μέθοδοι Πληρωμής

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!