Καλέστε μας: 23940 20077 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα |

Κλειστά λόγω θερινών διακοπών από 10/8/2020 έως 21/8/2020

Χωρητικότητα και ισχύς

Η χωρητικότητα είναι το συνολικό ποσό του ηλεκτρισμού που μπορεί να αποθηκεύσει μια ηλιακή μπαταρία, μετρημένη σε κιλοβατόρες (kWh). Οι περισσότερες οικιακές ηλιακές μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί για να «κολλάνε» μεταξύ τους, που σημαίνει πως μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλαπλές μπαταρίες στο ηλιακό σας σύστημα για να αποκτήσετε επιπλέον χωρητικότητα.

Ενώ η χωρητικότητα σας λέει πόσο μεγάλη είναι η μπαταρία σας, δε σας λέει πόσο πολύ ηλεκτρισμό μπορεί να παρέχει μια μπαταρία μια δεδομένη στιγμή. Για να πάρετε μια πλήρη εικόνα, χρειάζεται να λάβετε υπόψιν την αξιολόγηση ισχύος της μπαταρίας. Όσον αναφορά τις ηλιακές μπαταρίες, η αξιολόγηση ισχύος είναι το ποσό ηλεκτρισμού που μπορεί να παρέχει μια μπαταρία μια στιγμή. Μετριέται σε κιλοβάτ (kW).

Μια μπαταρία με μεγάλη χωρητικότητα και χαμηλή αξιολόγηση ισχύος θα παρέχει ένα χαμηλό ποσό ηλεκτρισμού (αρκετό για να τρέξει μερικές κρίσιμες οικιακές συσκευές) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια μπαταρία με χαμηλή χωρητικότητα και υψηλή αξιολόγηση ισχύος μπορεί να τροφοδοτήσει ολόκληρο το σπίτι σας, αλλά μόνο για μερικές ώρες.

 

Απόδοση πλήρους κύκλου

 

Η απόδοση πλήρους κύκλου μιας μπαταρίας αντιπροσωπεύει το ποσό ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ποσοστό της ενέργειας που χρειάστηκε για να αποθηκευτεί. Για παράδειγμα, αν τροφοδοτείτε 5 κιλοβατόρες ηλεκτρισμού στη μπαταρία σας και έπειτα μπορείτε να λάβετε μόνο 4 κιλοβατόρες χρήσιμου ηλεκτρισμού πίσω, η μπαταρία έχει 80 τοις εκατό απόδοση πλήρους κύκλου (4 kWh / 5 kWh = 80%). Σε γενικές γραμμές, μια μεγαλύτερη απόδοση πλήρους κύκλου σημαίνει πως θα έχετε μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από την μπαταρία σας.

 

Βάθος εκφόρτισης (DoD)

 

Οι περισσότερες ηλιακές μπαταρίες χρειάζονται να διατηρούν κάποια φόρτιση κάθε στιγμή λόγω της χημικής τους σύστασης. Αν χρησιμοποιήσετε το 100 % της φόρτισης μιας μπαταρίας, ο χρόνος ζωής της θα μειωθεί σημαντικά..

Το βάθος εκφόρτισης (DoD) μιας μπαταρίας αναφέρεται στο ποσοστό της χωρητικότητας μιας μπαταρίας που έχει χρησιμοποιηθεί. Οι περισσότεροι κατασκευαστές θα προσδιορίσουν ένα μέγιστο βάθος εκφόρτισης για βέλτιστες επιδόσεις. Για παράδειγμα, αν μια μπαταρία 10 κιλοβατόρων έχει βάθος εκφόρτισης 90%, δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από 9 κιλοβατόρες μέχρι να τη ξαναφορτίσετε. Γενικά, υψηλότερος βαθμός εκφόρτισης σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη από τη χωρητικότητα της μπαταρίας σας.

Μέθοδοι Πληρωμής

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!