Καλέστε μας: 23940 20077 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα |

Κλειστά λόγω θερινών διακοπών από 10/8/2020 έως 21/8/2020

Χρόνος ζωής μπαταρίας

Η γενική εμβέλεια του χρήσιμου χρόνου ζωής μιας ηλιακής μπαταρίας είναι 5 με 15 χρόνια. Αν εγκαταστήσετε μια ηλιακή μπαταρία σήμερα, θα χρειαστεί να την αντικασταστήσετε τουλάχιστον μία φόρα μέσα στα 25 με 30 χρόνια του χρόνου ζωής του ηλιακού συστήματός σας. Όμως, όπως ο χρόνος ζωής των ηλιακών συστημάτων αυξήθηκε σημαντικά την τελευταία δεκαετία, αναμένεται να ακολουθήσουν και οι ηλιακές μπαταρίες καθώς μεγαλώνει η αγορά και η ζήτηση για λύσεις ενεργειακής αποθήκευσης.

Η σωστή συντήρηση μπορεί να έχει επίσης μεγάλη επίδραση στο χρόνο ζωής της μπαταρίας σας. Οι ηλιακές μπαταρίες επηρεάζονται πολύ από τη θερμοκρασία, οπότε φροντίστε να προστατέψετε τις μπαταρίες σας από παγωνιά ή καυτές θερμοκρασίες για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους. Όταν μια μπαταρία συστήματος ηλιακών πάνελ πέσει κάτω από τους -1° C, θα απαιτήσει περισσότερη τάση για να φτάσει τη μέγιστη φόρτιση. Όταν η ίδια μπαταρία ξεπεράσει το όριο των 32° C, θα υπερθερμανθεί και θα απαιτεί μείωση φόρτισης. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές μπαταριών, όπως η Tesla, παρέχουν επιτήρηση θερμοκρασίας ως επιπλέον χαρακτηριστικό. Ωστόσο, αν η μπαταρία που αγοράσατε δεν έχει, μπορείτε να αναλογιστείτε άλλες λύσεις όπως έγκλειστες προσταυμένες περιφράξεις. Η ποιοτική συντήρηση μπορεί σίγουρα να επηρεάσει το πόσο πολύ θα διαρκέσει η ηλιακή σας μπαταρία.

 

Πόσο πολύ διαρκούν οι μπαταρίες;

 

Υπάρχουν δύο τρόποι να απαντήσουμε αυτή την ερώτηση και ο πρώτος είναι να εξακριβώσουμε πόσο πολύ μπορεί μια ηλιακή μπαταρία να τροφοδοτήσει το σπίτι σας. Σε πολλές περιπτώσεις, μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορεί να λειτουργήσει ολόκληρο το σπίτι σας το βράδυ όταν τα ηλιακά πάνελ σας δεν παράγουν ενέργεια. Για να κάνουμε πιο ακριβή υπολογισμό, θα χρειαστεί να γνωρίζουμε ορισμένες μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της πόσης ενέργειας καταναλώνει το σπίτι σας μια μέρα, τι χωρητικότητα και αξιολόγηση ισχύος έχει η ηλιακή σας μπαταρία και το αν είστε συνδεδεμένος με το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ.

Χάρη παραδείγματος, θα καθορίσουμε το μέγεθος μπαταρίας που χρειάζεται για να καλύψει ένα ηλιακό σύστημα τις ανάγκες ένος μέσου σπιτιού. Κατά μέσο όρο, ένα σπίτι χρησιμοποιεί 30 κιλοβατόρες ενέργειας την ημέρα και μια συνηθισμένη ηλιακή μπαταρία μπορεί να παραδώσει περίπου 10 κιλοβατόρες χωρητικότητας. Επομένως μια απλή απάντηση θα ήταν πως αν αγοράσετε τρεις ηλιακές μπαταρίες, θα μπορούσατε να τρέξετε το σπίτι σας για μια ολόκληρη ημέρα μόνο από το ρεύμα των μπαταριών σας.

 

Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι λίγο πιο πολύπλοκη από αυτό. Επίσης θα δημιουργείτε ισχύ με το σύστημα ηλιακών πάνελ σας κατά τη διάρκεια της ημέρας το οποίο θα προσφέρει ισχυρό ρεύμα για περίπου 6-7 ώρες της ημέρας τις περιόδους μέγιστης ηλιοφάνειας. Από την άλλη, οι περισσότερες μπαταρίες δεν μπορούν να λειτουργούν στη μέγιστη χωρητικότητα και, γενικά μιλώντας, με βάθος εκφόρτισης 90% (όπως εξηγήθηκε παραπάνω). Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία των 10 κιλοβατόρων σας πιθανότατα να έχει χρήσιμη χωρητικότητα 9 κιλοβατόρων.

Τελικά, αν συζεύξετε την μπαταρία σας με ένα πίνακα ηλιακών πάνελ, μία ή δύο μπαταρίες μπορούν να παρέχουν αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν τα πάνελ σας δεν παράγουν. Ωστόσο, χωρίς μια ανανεώσιμη μέθοδο ενέργειας, μπορεί να χρειαστείτε 3 ή περισσότερες μπαταρίες για να τροφοδοτήσετε ολόκληρο το σπίτι σας για 24 ώρες. Επίσης, αν εγκαταστείτε μπαταρίες οικιακής ενέργειας για να αποσυνδεθείτε από το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ, θα πρέπει να εγκαταστήσετε αρκετές μπαταρίες ασφαλείας για να κρατήσουν μερικές ημέρες, σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε για μέρες συννεφιασμένο καιρό.

 

Ζωή και εγγύηση μπαταρίας

 

Για τις περισσότερες χρήσεις οικιακής αποθήκευσης ενέργειας, μια μπαταρία θα φορτίζει και αποφορτίζει καθημερινά. Η ικανότητα της μπαταρίας να διατηρεί μια φόρτιση θα μειώνεται σιγά σιγά όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε. Με αυτό τον τρόπο, οι ηλιακές μπαταρίες μοιάζουν με τις μπαταρίες στα κινητά – φορτίζετε το κινητό σας κάθε βράδυ για να το λειτουργήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και, καθώς το κινητό σας γίνεται παλαιότερο, θα αρχίσετε να παρατηρείτε πως η μπαταρία δε διατηρεί πια όση φόρτιση κρατούσε όσο όταν ήταν καινούργιο.

Η ηλιακή σας μπαταρία θα έχει μια εγγύηση που διασφαλίζει ένα συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φόρτισης-αποφόρτισης και/ή χρόνια χρήσιμης ζωής. Επειδή η απόδοση των μπαταριών φθίνει φυσικά με τον καιρό, οι περισσότεροι κατασκευαστές θα εγγυηθούν επίσης πως η μπαταρία διατηρεί ένα συγκεκριμένο ποσό της χωρητικότητάς της μετά το πέρας της εγγύησης. Επομένως, η απλή απάντηση στην ερώτηση «πόσο πολύ θα διαρκέσει η ηλιακή μου μπαταρία;» είναι ότι εξαρτάται από το τι μάρκα μπαταρία αγοράζετε και πόση χωρητικότητα θα χάνει με τον χρόνο.

 

Για παράδειγμα, μια μπαταρία μπορεί να είναι εγγυημένη για 5.000 κύκλους ή για 10 χρόνια στο 70 % της αρχικής της χωρητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της εγγύησης, η μπαταρία δε θα έχει χάσει περισσότερο από το 30 % της αρχικής της ικανότητας να αποθηκεύει ενέργεια.

Μέθοδοι Πληρωμής

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!