Καλέστε μας: 23940 20077 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα |

Κλειστά λόγω θερινών διακοπών από 10/8/2020 έως 21/8/2020

Ποιες είναι οι καλύτερες μπαταρίες για ηλιακές εγκαταστάσεις;

Μπαταρίες για ηλιακές εγκαταστάσεις

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για οικιακές αποθηκεύσεις ενέργειας συνήθως φτιάχνονται από μία από τις παρακάτω χημικές συνθέσεις: οξύ μολύβδου, ιόντα λιθίου ή αλατόνερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι η καλύτερη επιλογή για συστήματα ηλιακών πάνελ, όμως άλλοι τύποι μπαταριών μπορεί να είναι πιο προσιτοί.

 

Οξύ μολύβδου

Οι μπαταρίες με οξύ μολύβδου είναι μια δοκιμασμένη τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί σε ενεργειακά συστήματα εκτός τους κύριου ηλεκτρικού δικτύου για δεκαετίες. Ενώ έχουν σχετικά μικρό χρόνο ζωής και χαμηλότερο βάθος εκφόρτισης από άλλους τύπους μπαταριών, είναι επίσης η λιγότερη ακριβή επιλογή στην αγορά αυτή τη στιγμή στον τομέα της αποθήκευσης οικιακής ενέργειας. Για σπιτονοικοκύρηδες που θέλουν να βγουν από το δίκτυο της ΔΕΗ και να εγκαταστήσουν πολλές μπαταρίες, οι οξύ μολύβδου μπορεί να είναι καλή επιλογή.

 

Ιόντα λιθίου

Η πλειονότητα των τεχνολογιών οικιακής ενεργειακής αποθήκευσης χρησιμοποιούν κάποιο είδους χημικής σύστασης ιόντων λιθίου. Αυτές οι μπαταρίες είναι πιο ελαφριές και συμπαγής από τις μπαταρίες με οξύ μολύβδου. Επίσης έχουν υψηλότερο βάθος εκφόρτισης και μακρύτερο χρόνο ζωής σε σχέση με τις μπαταρίες μολύβδου. Ωστόσο, οι μπαταρίες λιθίου είναι πιο ακριβές από τις αντίστοιχες μπαταρίες μολύβδου.

 

Αλατόνερο

Μια νεοερχόμενη μπαταρία στη βιομηχανία της αποθήκευσης οικιακής ενέργειας είναι η μπαταρία αλατόνερου. Διαφορετικά από τις άλλες επιλογές αποθήκευσης οικιακής ενέργειας, οι μπαταρίες αλατόνερου δεν περιέχουν βαριά μέταλλα, βασίζονται αντιθέτως σε ηλεκτρολύτες του αλατόνερου. Μια μπαταρία με αλατόνερο μπορεί να ανακυκλωθεί εύκολα, ενώ οι μπαταρίες βαρέων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων οξέως μολύβδου ή ιόντων λιθίου, χρειάζονται ειδικές διαδικασίες για να αποσυρθούν. Όμως, όντας νέα τεχνολογία, οι μπαταρίες αλατόνερου είναι σχετικά αδοκίμαστες και η μία εταιρεία που κατασκευάζει ηλιακές μπαταρίες για οικιακή χρήση (Aquion) δήλωσε χρεοκοπία το 2017.

 

Μέθοδοι Πληρωμής

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!