Καλέστε μας: 23940 20077 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα |

Κλειστά λόγω θερινών διακοπών από 10/8/2020 έως 21/8/2020

Φωτοβολταϊκά πάνελ – Σωστή συντήρηση

Πώς λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά πάνελ;

 

Οι ηλιακές κυψέλες επιτρέπουν τη μετατροπή του ηλιακού φωτός απευθείας σε ηλεκτρισμό.

Για να το θέσουμε απλά, τα ηλιακά κύτταρα κατασκευάζονται από ημιαγωγούς, ένα υλικό που απορροφά ένα μέρος της ενέργειας του φωτός και απελευθερώνει ηλεκτρόνια. Η ροή των ηλεκτρονίων ελέγχεται από ηλεκτρικά πεδία. Αν τοποθετηθούν μεταλλικοί αγωγοί πάνω ή κάτω από τα ηλιακά κύτταρα, μπορεί να αντληθεί η ενέργεια και να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά για τροφοδοσία άλλων συσκευών. Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι βασικά ένα σύνολο συνδεδεμένων ηλιακών κυψελών.

Με λίγα λόγια, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο σπίτι σας ή στην επιχείρησή σας μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες μακροχρόνιες επενδύσεις σας.

 

Πώς μπορώ να συντηρήσω τα φωτοβολταϊκά πάνελ;

 

Η συντήρηση είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας ισχυρής, αποτελεσματικής, αποδοτικής και αποτελεσματικής εγκατάστασης.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι ότι απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση. Σε αντίθεση με τις γεννήτριες που αποτελούνται από κινούμενα εξαρτήματα που απαιτούν επισκευή ή αντικατάσταση, τα ηλιακά πάνελ δεν έχουν κινούμενα μέρη που μπορούν να σκουριάσουν ή να σπάσουν.

Λοιπόν, τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

 

Μια σημαντική πτυχή της συντήρησης του ηλιακού πίνακα είναι ο καθαρισμός των επιφανειών. Χρειάζεται συχνότερος έλεγχος σε πιο σκονισμένες περιοχές. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε ότι η βρωμιά, η σκόνη, τα περιττώματα των πτηνών και άλλα σκουπιδάκια δεν θα εμποδίζουν τον ήλιο να απορροφηθεί αποτελεσματικά από τα πάνελ.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε τους πίνακες σας. Ο πρώτος (και ευκολότερος) τρόπος είναι να ξεπλύνετε τη σκόνη με ένα τυπικό λάστιχο κήπου. Αν τα πάνελ φαίνεται να χρειάζονται λίγο βαθύτερο καθαρισμό από ό, τι είναι δυνατό με ένα ξέπλυμα με το λάστιχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό σφουγγαράκι σε ένα κοντάρι για δυσπρόσιτες περιοχές (όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για πλύσιμο ψηλών παραθύρων) βρεγμένο σε λίγο σαπουνόνερο. Αφού τρίψετε ελαφρώς, χρησιμοποιήστε το λάστιχο κήπου για να ξεπλύνετε τον αφρό που απομένει. Φυσικά, αν τα πάνελ είναι πολύ ψηλά για να τα φτάσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκάλα, ίσως να είναι καλύτερο να αφήσετε το καθαρισμό τους σε επαγγελματίες.

Γενικά οι κάτοχοι ηλιακών πάνελ δεν επιθυμούν βροχερές μέρες, καθώς οι συννεφιές σημαίνουν λιγότερη παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο, λίγη βροχή αραιά και πού θα πρέπει να θεωρείται ευλογία. Είναι ένα ξεκούραστο και δωρεάν καθάρισμα.

Ως ιδιοκτήτες, ο στόχος είναι να έχετε τις καλύτερες επιδόσεις για τα λεφτά που διαθέσατε, οπότε είναι αναγκαίο να βεβαιώνετε ότι τα φωτοβολταϊκά πάνελ σας λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, χωρίς να χάνετε ενεργή επιφάνεια, χωρητικότητα και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Δείτε περισσότερα φωτοβολταϊκά συστήματα του καταστήματός μας.

Μέθοδοι Πληρωμής

Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing by CactusWeb

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!